Heeft u zichzelf lief?

Heeft u zichzelf lief

 

Deze vraag is lastig voor de meesten van ons. We verwennen ons zelf met allerlei troostvoeding en materialisme maar hebben wij onszelf hiermee ook lief…?

Wat ik in mijn praktijk vaak tegenkom – ook bij mijzelf – is dat wij onze prioriteiten hebben verschoven en dat wij bijvoorbeeld voor goedkopere voeding gaan omdat dat financieel beter uitkomt. Dit terwijl er vaak niet wordt bezuinigd op troostvoeding zoals chocolade, koekjes, chips en bier etc.

Vaak hoor ik van patiënten tijdens mijn consulten, wat zijn de supplementen allemaal duur. Dit terwijl er wél veel geld wordt uitgegeven aan bijvoorbeeld een dure auto. Als ik dit mensen voorhoud dan hoor ik vaak: ik heb mijn auto nodig om naar het werk te gaan. Dan is mijn antwoord: wie moet het werk uiteindelijk doen? Dan is het even stil. Dit geeft al aan dat wij maar al te vaak onze prioriteiten hebben verschoven en wij meer geld uitgeven aan onbelangrijke zaken. Wij vinden onze gezondheid van ondergeschikt belang.

Bijna iedere ziekte ontstaat door angst of stress.

Een auto heeft onderhoud nodig om goed te functioneren. Ons lichaam heeft ook onderhoud nodig en ook dit kost geld. Waarom zou u hier op bezuinigen? Vaak willen wij als mensen erbij horen en verschuiven wij onze prioriteiten om gezien te worden of worden we opgeslokt door de drukte van het leven: we vergeten wat echt belangrijk voor ons is en hierdoor kunnen we ziek worden. Bijna iedere ziekte ontstaat door angst of stress… Onze cellen gaan in de overlevingsstand staan in het geval van langdurige stress. We gaan dan egocentrisch gedrag vertonen. Psychische afsplitsing is een overlevingsreactie bij bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen. Vechten of vluchten zijn de eerste zijn de eerste spontane reacties op een levensbedreigende situaties. Onze cellen reageren op de centrale stem en gaan zichzelf beschermen.

Traumatische ervaringen zijn:

  • Ongeluk
  • Ernstige ziektes
  • Pijnlijke en/of plotselinge verlieservaringen
  • Natuurrampen
  • Emotionele verlatenheid
  • Oorlog, geweld en verdreven worden
  • Emotioneel, fysiek en/of seksueel misbruik

Dit vormt de basis voor pathologie (het ontwikkelen van ziekte). Op het moment dat eenmaal ziek zijn ontstaat er angst en radeloosheid, weet dan dat er een weg is terug naar gezondheid. Dit is ons ingeboren intuïtie en het zelf-genezend vermogen wat wij allemaal bezitten. Probeer altijd positief te blijven, maar soms heeft u iemand nodig om u de weg weer te wijzen.

Weer genieten van pure gezondheid?

Heeft u nu advies of hulp nodig en wilt u weer genieten van een natuurlijk evenwicht en gezondheid? Dan kunt u bij mij terecht voor deskundige begeleiding. Neem gerust contact met mij op. Ik help u graag.